lördag 30 januari 2010

Bakis.

Det blev som sagt ingen vinst igår. Priset för bästa hiphop gick till Mohammed Ali. Ett stort grattis till dom!

Annars så var det mest kul att träffa folk. Claes från JuJu (Mel!), Salla, Stor och Ayla klicken. Trevligt folk och allt som allt en jävligt trevlig afton.

Idag är det bucklor i minnet och ilande mage.

Soffpostition.

fredag 29 januari 2010

Indie rules!

Igår kom Öris till Uppsala för ännu mer arbete. Vi jobbar som grisar med Störst I Duschen, och jag kommer snart återkomma med lite mer info om släppet.

Över till dagens agenda.

Ikväll går som sagt Manifestgalan av stapeln och jag och Öris infinner oss. Pris till årets indie-artister och indie-bolag ska delas ut. Alltså gör vi för tillfället inget annat än att håller tummarna för en trevlig vinst i afton.

Prisutdelningen börjar kl. 20.30 och livesändningarna från galan går att följa på www.gimmeindie.se samt från Manifests hemsida.

Efter Manifestgalan så blir det med stor sannolikhet en snabb sup på tåget och raka vägen till Dj Large och Dj Akilles klubb Walk This Way som dagen till ära gästas av Cosmic och singelaktuella Embee.

tisdag 26 januari 2010

Det är inte jag som bestämmer!

Jag måste bara säga det här och hoppas inte att folk tar det på fel sätt.

Jag får ohyggligt mycket mail och kommentarer som säger "kom till min stad och spela!" "varför kommer du inte hit och spelar?" "I min stad finns det jättemånga som diggar din musik, kom hit".

Nu måste folk snart ta å förstå att det inte är eran favoritartist som bestämmer vart han ska spela. Det är folk i DIN stad som har klubbar/koncertlokaler/ungdomsgårdar etc. som BOKAR era artister så dom kommer till eran stad. Så istället för att tjata på era artister som inte kan göra någonting åt era önskemål, gå ut och tjata på klubbarna i eran stad som bokar artister. Tjata på dom som har tillställningar och koncerter.

Om artisterna skulle bestämma själva så skulle vi spela hela tiden, varje dag, i alla städer. Dessutom skulle alla vara svintäta!

Tänk på det nästa gång. Det är inte jag som bestämmer. Ring era lokala klubbarrangörer redan idag och be dom boka oss, så kommer vi!

måndag 25 januari 2010

Ge mej lite Baileys!!

Ni som inte vart inne och lyssnat på Roffes musik har verkligen missat nåt. Hur kan ni? Nåt som är mer förståligt är om ni missat hans bilder. Men dom måste ni också gå och kolla på. Skrivbordsunderlägg galore!

http://www.myspace.com/rofferuff

fredag 22 januari 2010

Toffer I Centrum

Jag är lite sen med den här. Hade faktiskt missat den av nån anledning till Öris kom hit och spelade den!

Det är fredag idag. Det är borst på gång. Det är fuling i mörningen. Det kan bli värsta rallyt. Vart? I Centrum såklart!



Skål!

torsdag 21 januari 2010

Meditera mera.


Marke släppte idag första singeln från sitt kommande album Marke Emery i samarbete med Whoa.nu.

Låten heter Genom Fönstret och är producerad av Moonsplash Productions, och som ett extra bär på tårtan så ger Marke er även låten Meditera som gästas av mej och Mike.

Lite om albumet (saxat från Whoa.nu)
Marke Emery är en personlig och ganska mörk platta som spelats in under ungefär ett år, efter en hel del om och men. Det huvudsakliga arbetet har gjorts hemma hos Marke, men en hel del av låtarna är även inspelade eller mixade i Level8 i Stockholm. Andra inblandade på den kreativa fronten är Pancho, som mixade i princip hela Fången i bongen och en del låtar på Tjuck tjuck mixtape, så det kreativa har huvudsakligen mycket närstående personer stått för. Gästerna och producenterna som medverkar på den nya fullängdaren kommer även de att vara ”gamla, nära och kära” men kommer ändå att hållas hemliga tills det är dags för själva releasen.

Besök Whoa-bloggen för att ladda ned Genom Fönstret och Meditera.

http://blog.whoa.nu/2010/01/21/marke-genom-fonstet-meditera-med-organismen-och-mike/

måndag 18 januari 2010

Battle of LA 3

Jag såg precis att Grind Time har gått ut med datumen för när videoklippen från Battle Of L.A 3 kommer upp. Jag måste säga att line-up'en ser jävligt lovande ut. MarvWon mot Madness kommer kanske bli årets roligaste.

Datumen är tydligen preliminära och kommer säkert att ändras. Det är iallafall en riktlinje.

1/22/10 Dizaster vs Visionz
1/29/10 Cadalack Ron vs Absyrd
2/2/10 Fox vs QuDawg
2/5/10 Reverse Live vs Pariah
2/9/10 Fredo vs Kronic Plague
2/12/10 Okwerdz vs Hollow the Don
2/19/10 Sahtyre vs Real Deal
2/26/10 Marv Won vs Madness
3/1/10 NoCanDo vs DirtBag Dan
3/8/10 Rheteric vs Tiger Ty
3/13/10 Detective Blacksmith vs Everybody Knows
3/18/10 Ghambit vs Cobra Ky
3/23/10 Vokab vs Celestial
3/28/10 Lucky Luch vs Absyrd

Usershare.net/Organismen

Åsså var måndagen här som en stålhätta på framgaddarna. Bloggen har varit tyst, men även den skrikigaste snorungen i sandlådan måsta dra sig tillbaka och planera nya satyg.

Först kan jag ju börja med att annonsera för er Uppsalabor som läser bloggen. En spelning kommer bli av inom kort. Ge det dryga månaden så smäller det. Det kommer inte vara åldersgräns heller vad jag förstått. Öppet för allt och alla är välkomna. Men jag återkommer när jag vet mer.

Annars så har jag fått många förfrågningar var man kan få tag i diverse. Så jag har fixat ett usershare-konto som jag börjat fylla på med grejer. Bloggen har strulat lite med mej när jag har försökt fylla på med fler sidoelement, så här har ni:

http//usershare.net/Organismen

onsdag 13 januari 2010

På't igen!

I förrgår var jag och Öris på besök i Level 8 studion för att fortsätta vårt arbete på Störst I Duschen. Kan avslöja att inget annat än klassiker spelades in. Det blev bland annat en låt med namnet På't Igen som handlar om den sunda livsstil vi lever och lär, men även en låt som fick namnet Det Kunde Vart Värre som Chords kommer gästa på.

Som sagt, inget annat än klassiker.

Vi har även hunnit slå spiken i kistan på ett par versioner. Vad sägs om Funky Cold Medina, Bonita Applebum och What They Do?

Öris & Ågren - Vi är på't igen!

måndag 11 januari 2010

Nominerad i Manifestgalan!

Otroligt kul att ha blivit nominerad i Manifestgalan! Det är liksom inte som att industrin tittade på mej när det var dags för Grammisar och P3 Guld.

Galan går av stapeln den 29:e januari. Så nu får ni hålla tummarna för att priset landar i mina händer. Är det ett pris för oberoende artister så borde jag ju logiskt sätt ligga ganska bra till. Jag menar jag är den enda utan skivbolag i ryggen.

Här är dom andra nominerade i hiphop kategorin:

Hip Hop
Mohammed Ali – Processen (Bad Taste Records)
Organismen - Om Gud vill och vädret tillåter (Organismen)
Promoe – Kråksången (Pope Records)
Stor - Nya skolans ledare (Redline Records)

Läs mer: www.manifestgalan.se

torsdag 7 januari 2010

Pst/Q på Mariaplan.com

Jag tänker iallafall inte skämmas. Så jag stjäl saker. Rrrakt av ba'.

Var in på Mariaplan.com, som är en nystartad sida för Götlaborsk hiphop, varpå jag insåg att Pst har blivit intervjuad av schlookarna som har sidan.

Vad gör jag då? Då stjäl jag. Här har ni. Några ord från Pst/Q.


Här är även en vers med Pst/Q



En stor shout out till Mariaplan.com!!!

onsdag 6 januari 2010

Petar på döda saker-skissen

Ni som kanske inte följer mej på twitter eller bara har missat det under Just Nyss Sektionen, så skickade iallafall Dj Dainja detta till mej imorse.


Det är alltså skisserna till vad som sen skulle komma att bli Petar På Döda Saker Med Pinnar-omslaget.

Det känns faktiskt helt galet att det i år är 6 år sedan albumet släpptes. Med andra ord så är det 7 år sedan dom texterna skrevs och Dainja gjorde skisserna. Tiden flyger fanimej förbi!

I ärlighetens namn så växer jag nästan tio kragnummer när jag tänker på dom två senaste albumen. Jag menar, vem fan kan skriva såna grejer?

Det bästa från 2009 med Dj Akilles!

Uppsalas stolthet Dj Akilles, som även är en av grundarna till Walk This Way, släppte idag en summering av det gångna året. Det är en kompott av de allra största amerikanska låtarna. Men även ett par svenska spår dyker upp på mixtapet.

Jag lämnar över till karlns utskick:

DJ Akilles – Best of 2009 är en årskrönika i form av ett mixtape som sammanfattar de bästa, största och mest inflytelserika hiphop-låtarna från 2009. 31 låtar mixas samman med hjälp av scratch och beatjuggles på under 50 minuter, och mixtapet innehåller låtar från artister som Snoop Dogg, Raekwon, Method Man & Redman, M.O.P., Jay-Z, Busta Rhymes, Q-Tip, Drake, Clipse, Slaughterhouse m.m. Men även några svenska favoriter dyker upp i form av Organismen, Mofeta & Jerre och Ken Ring.

Som om inte det vore nog innehåller mixtapet och en helt ny låt med Professor P & DJ Akilles som heter Each and Every Station. Låten är exklusiv för Best of 2009 och har aldrig tidigare spelats i något medie. Kanske kan detta ses som en enkel försmak av den EP som Professor P & DJ Akilles ska släppa senare i år.

Kanske är det här ett sätt att minnas det gånga året? Eller så vill ni bara ha bra musik att spela på nästa förfest eller kanske i bilen? Oavsett motiv så kommer ni gilla mixtapet om ni gillar bra hiphop!

Mixtapet laddas ner här:
Dj Akilles - Best of 2009

Låtlistan:

1. Intro
2. Snoop Dogg – I Wanna Rock
3. Raekwon feat. Ghostface Killah & Method Man - New Wu
4. Blaq Poet - Ain't Nuttin' Changed
5. Method Man & Redman – A-Yo
6. M.O.P. feat Redman - Riding Through
7. Royce Da 5’9” feat. Phonte - Something 2 Ride 2
8. Mos Def feat. Talib Kweli – History
9. Asher Roth – I Love College
10. Edo. G & Masta Ace – Over There
11. The Game – Bang Along
12. Jay-Z - D.O.A. (Death Of Auto-Tune)
13. Fat Joe feat. Raekwon & TA - Ice Cream
14. Busta Rhymes Feat. Jamie Foxx, Mary J. Blige, John Legend & Common - Decision
15. Q-Tip – Blue Girl
16. Method Man & Redamn - Mrs. International
17. Kid Cudi feat. Kanye West & Common – Make Her Say (I Poke Her Face)
18. Wale feat. Lady Gaga - Chillin
19. DJ Quick & Kurupt – Blaqout
20. Michael Jackson – This Is It (DJ Akilles Refix)
21. J Dilla feat. Havoc & Raekwon - 24k Rap
22. Organismen – Den Vita Kaninen
23. Clipse feat. Cam’ron - Popular Demand (Popeyes)
24. Drake feat. Kanye West, Lil Wayne & Eminem – Forever
25. Mofeta & Jerre – Sitter Som En Smäck
26. Drake – Best I Ever Had
27. Camp Lo feat. Tyler Woods - Gotcha
28. Raekwon feat. Lyfe Jennings - Catalina
29. Eminem feat. Dr. Dre & 50 Cent - Crack A Bottle
30. Slaughterhouse – The One + Travis Barker Remix
31. Ken Ring – Hiphop
32. BONUS TRACK: Professor P & DJ Akilles – Each And Every Station

För mera info:
djakilles.wordpress.com/
www.myspace.com/djakilles
akilles@uppsala.com

tisdag 5 januari 2010

You got the stor stark?

Om allting går som planerat så kommer Öris till Uppsala på fredag. Alltså, rimstuga galore. Vi ska fortsätta arbetet på Störst I Duschen. Vi har ett par beats att skriva till, men även ett par instrumentaler som vi har pratat ganska mycket om att göra.

Har faktiskt för mej att det var nåt snack om att göra om Fugees Vocab till Stor Stark.

"You got the vocab? I got the vocab!" = "Tar du en stor stark? Jag tar en stor stark!"

Men vi får se. Det är liksom inte alla versioner som funkar i praktiken även om dom är riktiga juveler i teorin.

Hur som, så blir det en kreativ vecka här framöver.

söndag 3 januari 2010

Allas år börjar inte så lysande.

Roffe Ruffs vän och tillika vapendragare Bubba, fick en otroligt barsk start på det nya året. Han har tyvärr haft inbrott hos sig och fått både teknik och kläder stulna.

Läs mer och ladda ned: www.bigbender.se

En drink säger mer än tusen ord.


Jag var tvungen.

Who's the boss?

Det finns en del som försöker vara hårda. Sen finns det andra som verkligen ÄR stenhårda. Oavsett storlek eller ålder.

Nu kör vi.

lördag 2 januari 2010

2010

Jag håller fortfarande på å rehabilitera mej från julhelgens festiviteter. Jag återkommer snart med en smäll!

Hur som helst så är det kul att trafiken har kommit igång på bloggen igen. Sen den 1:a december fram till den 1:a Januari så har det vart ungefär 20.000 unika besökare här.

Jävligt kul!

Tutut ba'!