onsdag 27 maj 2009

Lördag så kör vi! Halmstad.

På lördag (30/5) spelar jag och Large på Chateau Lounge i Halmstad. Det är så vitt jag förstår, ingen åldergräns. Jag kan inte svära på det, men jag tror inte det är någon.

Annars så ska jag hänga med Ametist imorgon, inför en grej som kommer ut om nån vecka. Det ska minst sagt bli intressant. Men mer om det senare.

Men kom iallafall ihåg att om ni bor i Halmstad-trakterna och inte har något för er, ta med er finaste "gå-på-lokal" smaljet och kom och kolla.

Jag och Large kommer även prova lite av det nya materialet, så vi får se hur det går. Känner mej fortfarande lite vobblig på ett par av texterna. Men det ska nog ha rättats ut till helgen.

Självklart blir det välkända dängor också för den som suktar efter sånt.

Vi ses.

tisdag 26 maj 2009

En tjyvtitt.

Behöver man säga så mycket mer?

söndag 24 maj 2009

Mr. Wrist

fredag 22 maj 2009

Retarderat Eleverade

Teh Internets är stort, det vet vi alla. Väldigt stort till och med och folk kan fåtag i vad som helst via det, har det nu gått upp för mej.

Den som hängt med i MBMA-svängen, vilket jag gissar att en hel del av er gjort eftersom ni är här nu, vet att jag och Seron började spela in en Retarderat Eleverade platta precis innan han hittade Gud. 

Som det även skrevs om i Gidappa, så hade vi spelat in tre låtar som aldrig skulle få se dagsljuset efter det Gudomliga Fyndet.

För några år sedan så märkte jag att en av dom låtarna, Hårt Att Vara Barn, börjat cirkulera på nätet. Hur det kommer sig vet jag faktiskt inte, men jag grubblade inte så mycket mer på det.

Men nu fick jag ett mail häromdagen (shout out till Jonas!!) med ÄNNU en av dom låtarna. Den verkar ha cirkulerat lite på nätet under namnet "Pussies I Fight" men det riktiga namnet på låten är Skitmycket Stryk. 

Jonas skrev i mailet, släng upp den på bloggen för MBMA-fansen, så jag tänkte, varför inte lyssna på Jonas råd och göra exakt det!

Jag tycker inte att låten är speciellt bra sådär 9-10 år efter att man skrivit den, men om den redan cirkulerar där ute så. Det roliga med det hela är att jag själv har bara haft låten avspelad på en brusig kassett.

En av de tre sista låtarna som jag och Seron någonsin spelade in.

Retarderat Eleverade - Skitmycket Stryk

onsdag 20 maj 2009

Från AFCs videoinspelning + en vers av Ison

Lite smått filmat ifrån videoinspelningen med AFC. Ison var även där och passade på och spotta en vers för kameran.


måndag 18 maj 2009

Pappa är vi framme snart?

Den sista pusselbiten har nu placerats i bilden.

Nu är Om Gud Vill Och Vädret Tillåter på mastring. Large fick den sista låten av Avastyle, som Ava har lagt en slutgiltig touch på för att fräscha upp låten.

Låten heter förövrigt Lund och är en story som handlar om en dag i april 1998, när jag och Seron åkte ner till Lund för ett hiphop-jam, men som senare visade sig bli något mycket större. En sann historia från back in the days som jag tror ni kommer digga.

Men i och med det, så har vi hamnat aningen efter i schemat, så släppet skjuts upp till juni. Förhoppningsvis så tidigt i juni som möjligt, men jag måste kolla med Pirate Bay och hitta ett datum som funkar för alla.

Ledsen och behöva komma med trista nyheter när vädret redan är piss, men om gud vill så...

Åhhhgreen


torsdag 14 maj 2009

Anton Kristiansson - Broder Daniel freestyle


Anton Kristiansson, är just nu inlåst i en studio i Göteborg där han håller på och spelar in sitt debutalbum. 
Jag har hört ett par låtar från plattan, och det låter hur fett som helst. 
Framför allt har han hittat sin grej.

Här har ni honom när han spottar en vers över ett Broder Daniel riff.

Detta måste kollas in!


Kolla in www.myspace.com/antonkristiansson för mer musik med Anton.

onsdag 13 maj 2009

Zacke - Spela Mig På Radion


En av mina favoritrappare just nu, Zacke, släpper idag en ny singel tagen från hans kommande album Visst Är Det Vackert. 

Singeln heter Spela Mig På Radion och gästas av Movits!, som härstammar ifrån Luleå precis som Zacke.

Låten är en känga till dagens musikbranch och de verksamma i den.

Ladda ner den lysande låten nedan!


Om du vill veta mer om Zacke, kolla in www.zackemusik.se


måndag 11 maj 2009

Imorrn; AFC + intervju!

Imorgon blir det storstan för mej. 

Jag ska till Stockholm för att medverka i AFC's nya video och även göra en intervju efteråt.

Videoinspelningen sker mellan 12-16 och jag kommer rapportera och ta bilder och skicka direkt till Just Nyss Sektionen a.k.a. Twittern, så ni får the live update. Sen har jag även med mej videokameran så jag kommer filma lite och dunka upp det på bloggen i efterhand.

Ses imorgon!

Myror i brallorna.

När det ändå har varit lite prylsnack idag så måste jag ta det här.

Jag bodde ihop med en polare (Bokis, nämns i Tji Mitt Namn) för ett par år sedan. Vi hade en fyra mitt inne i Uppsala. I ärlighetens namn så låg den ovanpå Stockholms Nation innan vi båda flyttade därifrån. 40 kvm terass uppe på taket. Det såg iofs förjävligt ut, men vi tyckte det var ballin'!

Är man "sambos" och har stor lya så måste man ju givetvis ha ett husdjur, så resonerade vi iallafall. Så jag och Bokis gick runt i djuraffärer runtomkring i Uppsala och kollade på ödlor, men njae, kollade på sköldpaddor, men icke, kollade på fisk, men njae... Så efter en veva runtomkring på stan så kom vi ändå hem tomhänta. För vi ville ha något som skötte sig själv, för varken jag eller Bokis är kändisar inom "hålla-någonting-helt-eller-vid-liv-scenen". 

Sen en dag ett par veckor senare sitter vi och surfar runt på nätet och hittar EXAKT vad vi letat efter; EN MYRKOLONI! 

Det var som en 20X30 cm mini akvarium, fyllt med blå gelé innuti. Tydligen ska NASA (yeah right!) använt liknande gelé när dom gjort tester på hur myror klarar sig i rymden, för att förutom att bygga gångar i gelén så får dom även i sig näring och vatten genom den. Dessutom, så plockar myrorna ut dom myror som dör nere i gångarna så man kan plocka ut dom själv på toppen av kolonin. 

Alltså skulle jag och Bokis kunnat leka gudar hela dagarna och kolla på våra slavar, utan att behöva sköta nånting. Iallafall enligt förpackningen...

Nåväl. Vi slängde oss över skiten och beställde den på studs från nätet. Fick hem den, men insåg att det var oktober och att det skulle bli jävligt svårt och få tag i myror och fylla den med. Så jag och Bokis fick ytterligare en gång lägga ett varv på stan för och KÖPA MYROR! Minerna på butiksägarna såg bara underligare och underligare ut allt eftersom dagen fortlöpte.

Dagen slutade utan myror.

Månaderna gick och tidigt en morgon i april vaknar jag av att Bokis vrålar; nu har jag löst det Johan, nu har vi husdjur! Jag springer ut ur mitt rum och ser hur han har fångat myror och fyllt den där blåa, nu mera dammiga, konstiga rymdlådan som skulle funka som koloni, med myror som kryper omkring i den. 

Fan vad fett, nu har vi djur liksom! Båda skrattar som fan och går ut i köket för att göra iordning något och äta, när vi sen kommer in i vardagsrummet så inser vi till vår stora fasa att myror tydligen behöver luft och det har "NASA" tänkt på. På vårat lilla insekts-terrarium finns det, visar det sig, ett litet hål som släpper in luft. Men tydligen släpper det lilla hålet även UT myror. Myrinvasionen var ett faktum. 

Där började vi en lång och hård kamp mot myrorna, som inte slutade ordentligt förrän efter sommaren. Eftersom myrorna hade direktkontakt med den lilla koloni som levde på våran terass, så fick dom snabbt back-up och förlorade inte slaget förrän chilipulver och myrgift distribuerats runt om i hela lyan.

Hursom. Skaffa inga myrkolonier. Don't belive the hype!



Jag & Min Telefon


Inte tänker jag låta Stadium-personalen keep me down inte. 

För ett tag sedan hade jag Iphone 2G, köpt innan 3G'n kom ut, för 3000kr i Gottsunda. Förträffligt pris när inköpet begav sig.

Jag har en dålig vana att slå sönder lurar när jag är på dåligt humör och exakt det ödet gick min Iphone till mötes.

Efter det blev det en och annan reservlur (bland annat en Walkman lur som kastades i backen av Stadium-personalen.) Men nu har jag dykt på Nokia 5800 som jag trodde skulle vara ett sämre substitut till Iphonen till ett billigare pris, men som nu ett par dagar efter inköp, faktiskt verkar vara en riktig jävla kanonlur.

Så min fråga är, vad använder ni för lurar där ute? Är det Iphones ni sitter och trycker på? Iphonen är ju majjig, men utan applikationer skulle den inte vara mycket mer än användarvänlig. Eller? Är det nån som har 3.0 versionen? Hur funkar det? Funkar MMS nu? Klippa klistra?

Hursom kommer jag attackera vardagen med min Nokia 5800 ett tag framöver.

lördag 9 maj 2009

MNSTRSPLFFR + SKANK = sant!

Tror faktiskt jag glömt och säga att det nu ska finnas Monsterspliffar t-shirts i storlekarna M-L-XL-XXL inne på SKANK i Uppsala. 200kr styck kostar dom och du borde tjacka en redan idag!

Haninge, vad händer?

Den 1:a juni släpper Haninges head honcho sitt mixtape "Hur Går Det Med Musiken?" (strålande namn förresten!). Det mixtapet kommer innehålla 30 spår, men fram tills dess så ger Toffer oss ett annat mixtape, i väntan helt enkelt!


torsdag 7 maj 2009

Gräver i arkiven.

Tre låtar som jag har spelat jävligt mycket i mina dagar. Det är ju så klart alltid svårt att välja ut några bara, men jag tänkte, jag lägger upp nåt som jag tycker är grymt och som alla kanske inte hört innan. Så här har ni.

---
Camu Tao var en rappare som från första början var med i gruppen MHz med Copywrite och som senare var signad på Definitive Jux. Camu var en otroligt egen rappare som enligt Pst också kunde quota Ace of Base texter at the drop of a dime. Camu gick olyckligtvis bort i cancer i maj 2008, men här har ni hans lysande låt Hold The Floor
"I'll cut a hole in your head, and toss a spoon in it".

Camu Tao - Hold The Floor

---
Scarface är väl kanske ingen rappare som behöver någon särskild introduktion så jag tänker inte babbla så mycket om honom. Men här är enligt mej en av världens bästa låtar genom alla tider, alla kategorier. Jag vet att jag är blyg med superlativen, men men. Give props when props is due (not that often though).

Scarface - Now I Feel Ya

---
Ras Kass är en rappare som jag inte tror nån som lyssnat på MBMA länge, har undgått att uppfatta att vi inspirerats av. Ras Kass som enligt mej gjorde ett fantastiskt debutalbum, men som sen bara blivit tråkigare och tråkigare. Visst, hans album och mixtapes efter första plattan har alltid haft ett par-tre feta spår, men inget som går upp emot debuten som sagt (som i så många fall, och nämn inte Bakom Kulisserna, för då dödar jag er =) ).

Ras Kass - Ordo Abchao (Order Out of Chaos)

---

Hoppas det är nån av låtarna ni diggar. Jag har spelat sönder dom iallafall...

Hellqvist has left the building.

tisdag 5 maj 2009

What's cooking good looking?

I skrivande stund så vrids det och rattas, justeras och fixas, pillas och donas och mixas och skruvas med Om Gud Vill Och Vädret Tillåter.

Allt är som sagt inspelat sen några veckor tillbaka och just nu är det mastring på gång.

Jag är så jävla spänd inför att få släppa det. Vi jobbar för att få allt klart och släppa det nu i maj. Jag ber till gudarna att det ska gå vägen. 

Vad mer är nytt?

Inom kort så kanske det även är en bloggflytt på gång, men mer om det senare.

Spelning pågång i Halmstad, men det tar jag mer om senare också.

Förutom det så var det ju valborg förra veckan. Det må vara amatörernas afton, men proffsen (som jag gärna vill titulera mej), vi körde faktiskt vi också, och i ärlighetens namn så har jag inte riktigt hämtat mej sen dess så det är därför det inte haglat inlägg. Dessutom spökar min allergi och tinnitusen fullkomligen vrålar i huvudet på mej. 

Om nån förresten vet nåt ut över det vanliga om tinnitus, droppa gärna en kommentar innan it's all gone peter tong.

Sen har ni säkert sett "Just Nyss Sektionen". Så även om ni inte pallar hänga på twitter så kan ni se det jag skriver här på bloggen. Känns som det är lättare med allt på samma ställe.

Så, tillsvidare... Ladies egentligen, Hellqvist has left the building.


måndag 4 maj 2009

Först är jag emot'et, sen är jag på't!

Då ger vi twitter ett försök. Har känt mej jävligt anti till hela grejen, men så skickade en dude som jobbar med Afasi (shoutout till Mathias!!!), en färdig twitter-sida så då var jag tvungen och prova på den... Får se var det leder och när det slutar, men tills vidare så kör vi!

Förvänta er att den brakar loss fram emot morgondagen när jag fått koll på allt... då jävlar!

http://twitter.com/organismen

Tut-tut, eller snarare tweet-tweet... åsså iväg!


söndag 3 maj 2009

Who the fuck is Henrock Mattson?

lördag 2 maj 2009

Med en eftersmak av... bokhylla.

Jag och Larran var och kollade på Promoe i onsdags.

Här är lite från backstage. Larran agerar även vinprovare.