måndag 11 maj 2009

Jag & Min Telefon


Inte tänker jag låta Stadium-personalen keep me down inte. 

För ett tag sedan hade jag Iphone 2G, köpt innan 3G'n kom ut, för 3000kr i Gottsunda. Förträffligt pris när inköpet begav sig.

Jag har en dålig vana att slå sönder lurar när jag är på dåligt humör och exakt det ödet gick min Iphone till mötes.

Efter det blev det en och annan reservlur (bland annat en Walkman lur som kastades i backen av Stadium-personalen.) Men nu har jag dykt på Nokia 5800 som jag trodde skulle vara ett sämre substitut till Iphonen till ett billigare pris, men som nu ett par dagar efter inköp, faktiskt verkar vara en riktig jävla kanonlur.

Så min fråga är, vad använder ni för lurar där ute? Är det Iphones ni sitter och trycker på? Iphonen är ju majjig, men utan applikationer skulle den inte vara mycket mer än användarvänlig. Eller? Är det nån som har 3.0 versionen? Hur funkar det? Funkar MMS nu? Klippa klistra?

Hursom kommer jag attackera vardagen med min Nokia 5800 ett tag framöver.

27 kommentarer:

 1. Jag köpte precis en Nokia 5800 i fredags. Jag tycker om telefonen men den där jävla touch displayen verkar helt körd. Har använt den i 3 dagar och tillbaka "kanppen" har redan blivit seg. Jävligt bra ljud i telefonen iaf!

  SvaraRadera
 2. Åfan, min blir bara bättre och bättre. Nya programvaran ska göra touchskärmen snabbare.

  Du kan kolla vilken programvara du har genom *#0000# på telefonen. Det kommer stå att du kan söka efter uppdateringar där, men jag tror du kan behöva använda Nokia Software Updater. v21 är den nyaste programvaran. Uppdaterade igår och tyckte den blev snabbare faktiskt.

  Tråkigt om "menyknappen" ska börja bugga på direkten.

  SvaraRadera
 3. Hehe, jag har också pajat min iphone 2g.
  Två gånger -.-

  Första gången bytte jag glaset för 1900 släng, nu sitter jag med 2 nya feta sprickor i skärmen efter diverse äventyr. Men den fungerar i alla fall, de gör den.
  (Hade haft iphonen i tre dagar efter reparation, då jag tappade den för andra gången i backen).

  Sen har jag också kört på två st k800i som reserv tele, men de har tyvärr gått i delar dem med.

  Jag har med kollat på Nokia 5800, men sen kom ju dedär som kallas pengar in i bilden.
  Hur mycket betalade du för din?
  /Crille

  SvaraRadera
 4. Jag löste den med ett abonnemang som jag inte ska använda, så det blev som att ta luren på avbetalning. 39kr + 100kr förhöjt/24 mån.= 3300.

  Men jag har ett sim-kort som jag redan kör på och var i stort behov av en mobil som jag kan sköta allt på, så det fick bli en sån nödlösning. Men fan så nöjd jag är.

  SvaraRadera
 5. Tydligen har jag v.20, ska prova uppdatera när jag kommer hem då. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Själv har jag haft en Sony Ericsson K850i ett tag nu. Riktigt nöjd med den. Det enda negativa jag kan komma på är väl att den inte har ett uttag för "vanliga" hörlurar. Och att den inte har wifi kanske :)

  Annars en behaglig och bra mobil som gör vad den ska, oavsett om det är sms/ringa/fota/spela musik.

  SvaraRadera
 7. Jag sitter och trycker på den billiga föregångaren till din 5800.. 5310 music xpress.. en riktig skit telefon.. hakar upp sig och laggar fast.. bra musikspelare dock.. har haft funderingar på att byta upp mig till 5800..var inne lite på iphone och HTC dream, den nya android telefonen.. men nokias 5800 blir det nog.. im all in it for the music så att säga

  SvaraRadera
 8. jag har en nokia. det står inte på den vad modellen heter. jag är tvungen att starta om den med jämna mellanrum för att telefonboken ska funka. och batteriet börjar tappa jävligt mycket. nu har klockan försvunnit också, och jag vet inte hur jag ska få igång den igen. annars är jag nöjd. 500 pistoler pynta jag.

  SvaraRadera
 9. Hörru Murk, 500 var väl ändå jävligt dyrt för en sån skitlur? 299:- på Siba så är det on like donkey kong.

  SvaraRadera
 10. just för sånt här så köper jag alltid stötsäkra telefoner ;) just nu nokias, funkar perfa

  SvaraRadera
 11. Skaffade nyligen ny lur jag med, Sony Ericsson C905.. ni vet, kameran man kan ringa med, har 8.1 mp kamera! Men men, den hade jag i 2 veckor innan jag lämnade den på först reperation igår, mikrofonen la av! Tycker fan teknologin går för snabbt i förhållande till hållbarhet.

  SvaraRadera
 12. Min nokia 3510i hänger fortfarande med! haha
  jag har för mig att den gick på 5-6 hunnkor:)
  om jag inte minns HEEELT fel så var det bland nokias första mobiler med färgskärm. Well.. peajce Aout

  SvaraRadera
 13. kör på 5800 också, hade iphone 3g innan men den blev byggsats till kompisens unge efter en resa in i väggen. skämmigt dåliga kamera på den med,när allt annat är så hitech menar jag.
  5800 känns som ett lyft jämte iphone,skulle inte byta min nokia mot 2 iphones :P

  SvaraRadera
 14. Själv är jag lite nyfiken på att höra hur det gick med den där Stadium incidenten... Fick du nån ersättning? Anmälde du? osv...

  /Jocke A

  SvaraRadera
 15. organismen.blogspot.com goes grabbarna som runkar framför teknikmagasinkatalogen. Men det är bara kärlek...

  SvaraRadera
 16. Jocke A - Jag pallade faktiskt inte göra så mycket mer med det hela. Det rann ut.

  Hobbex - Om du bara visste. Den med mest prylar vinner.

  SvaraRadera
 17. Tjo Johan!

  Jag köpte mig också en 5800 i tron om ett sämre substitut till Iphone, men vilken chock! Telefonen är övergrym och Symbian operativsystemet är övergrymt! Nu letar jag fan applikationer varenda dag på nätet och jag ha dratt ihop riktigt många nyttiga och roliga applikationer.

  Hör av dig om du vill ha lite tips och tricks om luren...

  feffefeffe@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. 300 kr Nokia på CO, den har en ficklampa oxå. bästa funktionen förutom miniräknaren. enkelt utbytbar, kan slängas i marken utan att man blir ruinerad oavsett d gäller en själv eller stadion personal :D

  /toff

  SvaraRadera
 19. Fan ska man med en dyr jävla telefon?! Dom går bara sönder..
  Har en w200i har inte gått sönder än.. Gått i marken har den också, Men yo, its all about 3310!

  SvaraRadera
 20. Jag har en Sony Ericsson K770i. Vill inte ha en dyr och "flashig" mobil utan en som gör det jag behöver den till. Priset var bra (2000kr) och den har det jag vill ha. Litet plus i kanten är att den har 3mpx kamera :)

  SvaraRadera
 21. Kolla upp Palm Pre, iofs inte släppt än, men den verkar väldigt lovande.

  SvaraRadera
 22. Jag har en likadan som dig, jag har haft den ungefär 2 månader och den funkar felfritt!

  SvaraRadera
 23. Jag rockar en Iphone 3g. Är övernöjd och nej, mms funktionen har den inte. Däremot gillarr jag twitter appen, lätthanterlig och bra.

  SvaraRadera
 24. Kört min iPhone 3G sen augusti nu.. funkar skitbra tycker jag iallafall,, men MMS finns inte än.. har använt beta ifrån den nya 3.0 mjukvaran som kommer ut i sommar och ska ha mms funktion och även en rätt nice voice recorder app.. men MMS har inte kommit än iaf. kanske nästa beta?

  en annan skön grej jag märkte med min lur var när jag tappade den ute i helgen på asfalten och sedan hittade den dagen efter helt blöt och dränkt i pollen.. trodde den var helt död men torkade av den helt och sedan laddade den och nu funkar den som vanligt.. helskummt egentligen efter en natt i regnet men "jag är glad ändå"..

  SvaraRadera
 25. Kör min Iphone 2G och den funkar sjukt bra, både mms, klippa/klistra supernintendo emulator och helt gratis "app-store" aps ;)

  btw: kan inte vänta mycket lägre nu, skynda dig johan! :D

  SvaraRadera
 26. Har en Nokia 3310.. Har inte fixat någon ny sen jag kom ut från en tyskt fängelse i augusti 2008. Om det behövs kanske jag styr upp det.

  SvaraRadera