måndag 11 maj 2009

Myror i brallorna.

När det ändå har varit lite prylsnack idag så måste jag ta det här.

Jag bodde ihop med en polare (Bokis, nämns i Tji Mitt Namn) för ett par år sedan. Vi hade en fyra mitt inne i Uppsala. I ärlighetens namn så låg den ovanpå Stockholms Nation innan vi båda flyttade därifrån. 40 kvm terass uppe på taket. Det såg iofs förjävligt ut, men vi tyckte det var ballin'!

Är man "sambos" och har stor lya så måste man ju givetvis ha ett husdjur, så resonerade vi iallafall. Så jag och Bokis gick runt i djuraffärer runtomkring i Uppsala och kollade på ödlor, men njae, kollade på sköldpaddor, men icke, kollade på fisk, men njae... Så efter en veva runtomkring på stan så kom vi ändå hem tomhänta. För vi ville ha något som skötte sig själv, för varken jag eller Bokis är kändisar inom "hålla-någonting-helt-eller-vid-liv-scenen". 

Sen en dag ett par veckor senare sitter vi och surfar runt på nätet och hittar EXAKT vad vi letat efter; EN MYRKOLONI! 

Det var som en 20X30 cm mini akvarium, fyllt med blå gelé innuti. Tydligen ska NASA (yeah right!) använt liknande gelé när dom gjort tester på hur myror klarar sig i rymden, för att förutom att bygga gångar i gelén så får dom även i sig näring och vatten genom den. Dessutom, så plockar myrorna ut dom myror som dör nere i gångarna så man kan plocka ut dom själv på toppen av kolonin. 

Alltså skulle jag och Bokis kunnat leka gudar hela dagarna och kolla på våra slavar, utan att behöva sköta nånting. Iallafall enligt förpackningen...

Nåväl. Vi slängde oss över skiten och beställde den på studs från nätet. Fick hem den, men insåg att det var oktober och att det skulle bli jävligt svårt och få tag i myror och fylla den med. Så jag och Bokis fick ytterligare en gång lägga ett varv på stan för och KÖPA MYROR! Minerna på butiksägarna såg bara underligare och underligare ut allt eftersom dagen fortlöpte.

Dagen slutade utan myror.

Månaderna gick och tidigt en morgon i april vaknar jag av att Bokis vrålar; nu har jag löst det Johan, nu har vi husdjur! Jag springer ut ur mitt rum och ser hur han har fångat myror och fyllt den där blåa, nu mera dammiga, konstiga rymdlådan som skulle funka som koloni, med myror som kryper omkring i den. 

Fan vad fett, nu har vi djur liksom! Båda skrattar som fan och går ut i köket för att göra iordning något och äta, när vi sen kommer in i vardagsrummet så inser vi till vår stora fasa att myror tydligen behöver luft och det har "NASA" tänkt på. På vårat lilla insekts-terrarium finns det, visar det sig, ett litet hål som släpper in luft. Men tydligen släpper det lilla hålet även UT myror. Myrinvasionen var ett faktum. 

Där började vi en lång och hård kamp mot myrorna, som inte slutade ordentligt förrän efter sommaren. Eftersom myrorna hade direktkontakt med den lilla koloni som levde på våran terass, så fick dom snabbt back-up och förlorade inte slaget förrän chilipulver och myrgift distribuerats runt om i hela lyan.

Hursom. Skaffa inga myrkolonier. Don't belive the hype!14 kommentarer:

 1. Grym grej, vart köpte du den?

  SvaraRadera
 2. Hahahaha, underbart!

  SvaraRadera
 3. hahaha ja hadde faktiskt tänkt köpa en sån till studion för att d ska bli lite mer livat där. nu vet jag!

  SvaraRadera
 4. hahahahahahha xD
  Skön och rolig läsning, mer sånna här här saker!

  SvaraRadera
 5. HAHAHAHAHAHAHA RIKTIGT UNDERHÅLLANDE LÄSNING! JÄVLA STUPIDS :) MER SÅNA HÄR PERSONLIGA GREJER = GULD VÄRT

  SvaraRadera
 6. Det finns kritor som e fett giftiga från afrika, måla runt lite med en sån så dör allt från myror till möss!.. Ja mina tips e bäst

  SvaraRadera
 7. Hahahaha! fyfan vilka bilder jag fick i huvudet! så jäääävla sköna :D

  SvaraRadera
 8. Hur många monsterspliffar var det bakom myr-idén?! :)

  SvaraRadera
 9. Moahaha... inte office safe med såna anekdoter. Folk har en tendens att kolla snett på en när man asgarvar innan frukost.

  SvaraRadera
 10. Inte ofta jag sitter och skrattar för mig själv men nu gjorde jag allt det asso! Rolig läsning.//Danne

  SvaraRadera
 11. hahahah shit vilken rolig idé
  skulle föreslå en katt typ

  SvaraRadera
 12. Någon undrade var man kunde hitta en sån, här kommer en URL: http://www.roligaprylar.se/Ant-Works.html

  SvaraRadera