torsdag 26 februari 2009

Mina damer och herrar, PST/Q!!!


Ni frågade mej vad PST gör och håller på med i dagar som dessa. Så jag slängde ut en av mina långa tentakler och kollade med honom vad han gör nu och vad han arbetar på. Han hade även några saker han vill fylla i angående De Tidiga Punkåren och vårat första år på Hultsfred.

Här har ni även enligt mej en av dom allra fetaste låtarna i svensk musikhistoria, tagen från det lysande albumet Natt Klockan 12 På Dagen.

PST/Q - Vill Inte Kan Inte
http://www.zshare.net/audio/56226332a1b3bd27/


Därmed lämnar jag över till PST/Q.

---

PST är här.

Hahahahahaha! Det där är inte bara dina minnen, fan va med hjälp du har fått. Det är som en lång vobblig, svart minneslucka med kortare avbrott av suddiga minnen.Några av dom suddiga minnena tänker jag absolut inte skriva ner här av hänsyn till de inblandade, alltså vi själva. Och Mats. Kanske framförallt Mats. Och mig.
Och Johan.

Några tillägg måste dock göras.

1. Jag vill minnas att det var Anders från Moneybrother som hade skakat fram den spelningen medelst kontakter. Han hade likaledes skakat fram ett lock pilsner till oss törstiga artister. Detta var när han jobbade med punkare och teater, alltså innan han blev folkkär rikskändis. Hur som helst, när vi hade klarat av "spelningen" hade Anders lyckats hälla i sig de flesta av pilsnerna. Eller gett bort dom. De andra ölen hade ju våra personliga scenvakter Öris och Mats druckit upp under spelningen, och i Mats fall även spytt upp igen. Tillbaks till Moneybrother. Vi ansåg oss givetvis vara utsatta för en oförlåtlig oförrätt i och med ölens försvinnande. Med all rätta. Detta var startskottet för en ensidig vendetta, och alla som har varit backstage runtom i Sverige och sett diverse påhopp på Moneybrothers planscher (mustascher etc) och gästboksinlägg (kommentarer etc) av MBMA får nu sin förklaring. Det var inte länge sen jag blev tillfrågad av någon ni alla känner till i branschen om jag hade något emot Anders. Han hade frågat hahahaha.


2. En Körgosser blandas med Aurora. Läs noga på flaskan, ha inte för bråttom. Allora som är ett italienskt rödvin är inte alls lika gott att blanda med.
Inte för att en Körgosser är god. Om ni blandar en och den blir god så har ni missat hela poängen, men med Allora är det som en liten skvätt av helvetet självt.

Utöver det...vad jag gör.

Jag har studerat alldeles för mycket. Läst och skrivit, läst och skrivit, läst och skrivit. Studier kan man liksom aldrig lägga ifrån sig och det sista man vill göra efter att ha skrivit och läst i flera timmar är att sätta sig ner och skriva ännu mer. Det är inte direkt kreativitetsfrämjande att plugga. Hursomhelst närmar det sig sitt slut och då jävlar. En del har jag trots det lyckats göra och en del har fått höra en del av det. En del återstår att göra, men det finns saker på gång och jag är jävligt sugen. Musik om kärlek, musik om krig, musik om ondska och människans vansinne. Och mer därtill. Jag vill inte säga när eller hur för man vet fan aldrig, men liket lever i alla fall. Just nu fjäskas det med Embee och Large samt andra jag inte vill nämna men det återstår att se vart det leder.

- PST/Q
---

16 kommentarer:

 1. Fan va skönt att höra att du lever pstq! Har väntat för länge på nya grejer från din sida känns det som. Men som man säger; den som väntar på något gott... Hursomhelst, ska bli OTROLIGT kul att höra nya pstqlåtar. Helt klart en klass för sig! Lycka till!

  / A big fan

  SvaraRadera
 2. Och det råder ju ingen tvekan om vad hiphop-Sverige högt suktar efter... En äkta MBMA-platta! Eller som man kanske snarare borde kalla det, en "Blackout!"-liknande kollaborering mellan Ågren och Pst.

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt fram imot nya låtar!
  Skulle dock gärna vilja veta vad Seron sysslar med nu för tiden.
  Johan, släng in en kommentar, det hade varigt både kul och uppskattat!

  SvaraRadera
 4. Jag undrar mer om vad som hände med Leo? Seron Finns det ju en typ P3 intervju om mm. men Leo?

  SvaraRadera
 5. hade inte leo nått elektroprojekt som hette leo & leo eller nått?

  SvaraRadera
 6. Kul att höra något från PST/Q!

  SvaraRadera
 7. Hade han inte ett nytt album på G? För typ 3 år sen? Börjar förlora hoppet..

  SvaraRadera
 8. nu kom ju hip hop patriot remixen och påvisade pst:s fortsatta existens!:) sjukt fet vers, som vanligt fetast flow, sveriges aesop rock!

  SvaraRadera
 9. Kul att läsa! Man längtar till ny skit!!

  SvaraRadera
 10. Pst: Gött å höra att liket lever!Har i flera år trott det sedan länge blivit begravet!


  Peace

  SvaraRadera
 11. Måste säga att ni killar håller hiphopen vid liv. Så länge en enda människa lyssnar på vare sig Organismen eller PST så kommer svensk hiphop förbli den bästa hiphopen. Läs gärna mitt inlägg om 'hiphop Sveriges framgång o fall' på min blogg ---> http://LiiCee.blogg.se <--- där både du o PST finns med! mvh .

  SvaraRadera
 12. I en intervju jag har på datan som du gjorde med 2 snubbar (Viktor & Johannes enligt iTunes) sa du att du och Pst hade spelat in tre nya låtar tillsammans som bl.a. var tänkta till Nynorsken om jag förstod det rätt, och den blev väll inte av? Så vad hände med dom låtarna:)?

  SvaraRadera
 13. en för jävla söt påg e den där killen!!!!

  SvaraRadera
 14. Robin Raasclut Gadd24 oktober 2010 00:06

  Jag har en underlig fråga, i låten "Koboltbomb (med Leo och Troglodytes)" stämmer det i mitt inre att "Troglodytes" kommer ifrån ett Sega spel vid namn Comix Zone :D ?

  Vänligen svara jag väntar ivrigt på detta!

  Peace Raasclut - Raasclut@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Dj MikeNOsnitch17 november 2010 12:26

  http://www.youtube.com/watch?v=BAclQuu_-1k

  jävla fett pst. detta har man väntat på länge ;)

  SvaraRadera
 16. Pstq!! Du är sveriges bästa mest begåvade rappare!! RESPEKT!!

  SvaraRadera