tisdag 5 februari 2013

Tommy Black - The Nine Lives Of Tommy Black

"Från Trollhättan till Long Beach och tillbaka igen" 

Man har länge hört talas om det svenska house-undret, men nu är det hög tid att börja prata i samma termer gällande svenska hiphop-producenter. Tommy Black har under de senaste åren varit med och skapat soundet till världens just nu hetaste rappare, som Kendrick Lamar, Ab-Soul och Nate Doggs kusin och arvtagare Butch Cassidy, för att nämna några.

Men det är inte bara rapparna som älskar Tommy Blacks djupa trumslag, även den kanske största hiphop-producenten genom tiderna, Dr.Dre, har kontaktat svensken. Samarbetet mellan Dr. Dre, Kendrick Lamar och Tommy Black resulterade i spåret Chapter Six på Kendrick Lamars kritikerrosade debutalbum Section.80, där Tommy Black även producerat Aaliyah-hyllningen Members Only (Blow My High).

Nu släpper Tommy Black sitt instrumentala debutalbum The Nine Lives Of Tommy Black, ett album som kommer göra producenter avundsjuka och rappare besatta av de lugna, harmoniska och helt geniala beats som man hittar i korsningen mellan tätorten i Västergötland och heta trottoarer i Compton.

Tommy Black
The Nine Lives Of Tommy Black

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar