torsdag 4 februari 2010

Intervju

Organism12

Johan Hellqvist, tidigare känd som Organism 12, går nu under namnet Organismen och är en svensk veteranrappare från Luthagen i Uppsala. Han har varit aktiv artist sedan -98 och han har varit medlem i flera olika grupper. I somras släppte han sitt tredje soloalbum, ”Om Gud Vill och Vädret Tillåter”.


När ”Om Gud Vill och Vädret Tillåter” släpptes i höstas var det nog ingen trogen lyssnare som inte reagerade på att Johan släppt en skiva som skilde sig markant från de två tidigare. Johan påstår att när han släppte sin första skiva, ”Bakom kulisserna”, så blev den mottagen på ett visst sätt. Och när han släppte sin andra skiva, ”Petar på döda saker med pinnar”, reagerade folk minst lika starkt som nu. De reagerade på att skivan inte alls lät som ”Bakom kulisserna” men fem år senare var ”Peta på döda saker” det absolut bästa han någonsin gjort. Han tvivlar inte en sekund på att exakt samma sak kommer att hända med den senaste skivan.

Läs mer: http://www.gucamole.se/?p=751

6 kommentarer:

 1. släpptes inte ''om gud vill och vädret tillåter'' i sommras? minns att vi missade släppet pga att vi var på peace and love..

  SvaraRadera
 2. Organismen, Johan Hellqvist, du är grym! Låten "Som en rysning" ger mig bokstaligen rysningar, det absolut finaste och ärligaste sättet att beskriva kärlek :) Skivan är grym, verkligen bland mina favoriter! Ville bara få ur mig det ^^ Kram! / Nathalie

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om du läser kommentarerna Johan men chansar.
  Jag försöker tjata på "alla" artister jag gillar på svenska scenen att fixa kontonummer dit man kan sätta in en slant.

  Jag är fruktansvärt ointresserad av att köpa en fysisk skiva men jag är fruktansvört instresserad av att du fortsätter göra musik, så givetvis vill jag bidra till ditt ekonomiska välbefinnande.

  Ah seriöst, lägg upp ett kontonummer så sätter jag in ett par hundringar.

  SvaraRadera
 4. @Thorén Det finns paypal på sidan. Annars är det bara droppa mej ett mail så kan det lösas om du vill.

  SvaraRadera
 5. Hmm är det "donate" nere till höger? ah jag skickar ett mail istället, blir nice!

  SvaraRadera
 6. Man kan ju lugnt säga att de ör något helt annat till skillad från dom andra , Jag gillar några få låtar på den senaste men "Peta på döda saker" är fortfarande min favvorit måste jag endå säga ..

  SvaraRadera