tisdag 23 februari 2010

6:e mars - Öris & Ågren @ Klubb Yes!



5:e mars - Organismen & Dj Large @ Grand i Uppsala


Jag och Larran spelar som sagt på Grand i Uppsala den 5:e mars. Vi kommer riva av en riktig jävla stänkare. Tror dessutom att vi kommer ha en liten gäst med oss.

Det är drogfritt och dom låter folk blåsa så drick inte innan spelningen - då kommer ni inte in! Men vi spelar redan 21.15 så borde ju inte vara några problem för er.

Det är ingen åldersgräns så ni som inte sett oss live borde ta chansen att komma och kolla.

söndag 21 februari 2010

Tänk om man ändå finge dansa som Michelle.

Om gud vill och vädret tillåter, så kommer som sagt min polare Bokis hem från Norge idag. Det blir nog ett sjöslag utan dess like.

Kan bara lämna er med den här. Inte ny, men lysande.

fredag 19 februari 2010

Smygbakis.

På väg till studion igår så får jag ett SMS från Large:

"jag glömde fråga, har du kalla med dej eller jobbar vi nyktert?". Låt mej säga så här; jag hade kalla med mej!

Spelade in dom två låtarna som jag pratade om igår. För det första blev det bättre än jag tänkt mej och för det andra gick det så fruktansvärt lätt. Första tagningen på alla verserna. Känns konstigt, men det blir ju svinbra så vad fan ska man göra?

Skulle egentligen vilja dunka upp dom här på bloggen nu på dirrrekten. Men får hålla mej lite. Jag och Larran snackade lite igår om att släppa en EP (digitalt) innan sommarn. Skulle ni va peppade på det?

Idag är det ju fredag, men jag har tvättid till 21.00 så det finns risk för en jävligt lugn start på helgen. Min polare Bokis kommer hem från Norge på söndag så jag kan faktiskt behöva alla krafter jag kan få. Det kan bli en mirakelbläcka mitt på Guds stora dag.

Men kör hårt ni ikväll! Jag säger som morsan alltid bruka säga: "gör inget som inte jag skulle gjort". Fast när min morsa säger det så betyder det att man har en extremt bred plan att spela på.

Pårom ba'!

torsdag 18 februari 2010

Tutut! Flytta på dej!

Imorgon så spelar Large på Hammersons och i övermorgon på Fru Hagen - båda lokaliserade i Oslo. Är du norrman eller kanske en av dom trehundra miljoner svenskar som emigrerat till det lovade landet i väst för att hitta lyckan och lysa med eran arbetsmoral, så rekommenderar jag er att tar er till ovannämnda evenemang. Är fullt övertygad om att Larran kommer bjuda upp till dans.

Så för att få lite gjort blir det ikväll med andra ord en studio session. Om jag inte misstar mej helt så har jag och Larran åtminstone två låtar att spela in. Tror det kommer bli två helt jävla sinnessjuka låtar. Den ena är den jag rappar lite ifrån i det senaste videoklippet. Den har fortfarande inget namn. Den andra kommer heta Marionett tror jag. Inte helt säker dock. Iallafall så är Marionett en början till Jag Blir Sjuk Av Dej - hur konstigt det än kan låta, haha. Nu har man snöat in igen.



Sen har jag sett att folk ber om en preview eller ett releasedatum för Störst I Duschen. Men grejen är såhär; vi vill inte ge det nåt datum förrän vi har spelat in allt. Vi hade tänkt att spela in tjugo till trettio låtar, om inte ännu fler, för att sedan verkligen kunna välja och vraka och plocka ut det allra fetaste till er.

Både jag och Öris skriver väldigt snabbt och spelar in snabbt, men vi vill inte att det ska sätta prägeln på albumet. Känns bättre att utnyttja den förmågan till att göra många låtar och ta det bästa, istället för att använda den till att göra ett album på kort tid. Eftersom vi aldrig har gjort ett album ihop så skulle det kännas dumt och framförallt orättvist att stressa fram något som många kan ha väntat på i tio år. Vi har iallafall väntat på det i tio år.

Men jag lovar att vi kommer underhålla er med låtar och videoklipp fram tills ni får ett datum av oss. Jag och Öris kommer även att göra ett litet gästframträdande och riva av 5-6 låtar på en klubb i Stockholm ganska snart. Men mer om det inom kort.

tisdag 16 februari 2010

Öris på blogspot.

Öris har tagit ännu ett steg ut i cyberrymden. Nu finns även han på blogspot. Den är i och för sig fortfarande i startgroparna. Men den är på gång.

http://orismusik.blogspot.com/ Gå in och gör ett bokmärke.

Nu är det bara Pst/Q kvar.

måndag 15 februari 2010

usershare.net/Orismusik


Öris har skaffat ett usershare-konto och börjat dunka upp musik där.

Så för alla er som missat nåt och behöver kompletera eran Öris-samling så har ni nu allt på samma plats.

Inget annat än klassiskt material.

http://usershare.net/Orismusik

fredag 12 februari 2010

Vad dricker ni? Vad hör ni?

Vad dricker ni ikväll? Vad lyssnar ni på?

Som jag säkert sagt tusen gånger förut, så är jag helt såld på Well's Banan Bread Beer. Med andra ord så finns risken att jag kommer dunka i mej ett gäng i afton.


Vad jag lyssnar på? Senaste tiden har den här varit en återkommande låt i playlisten.

Poliserna är såna jävla svin!

Inget nytt under solen.

Ni måste bara läsa här om hur polisen beter sig som riktiga jävla svin. Finns även bild och video.

http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star

torsdag 11 februari 2010

Jag, Large och Pst/Q i Motellet.

Från 5:e och 6:e februari. Jag, Large och Pst sitter i Motell No Monkey Business studion och filosoferar kring musik, kalla och ingenting alls. Det spelas även lite nya grejer.

onsdag 10 februari 2010

He's alive!

Vad gör man?

För tillfället så jobbas det friskt med Störst I Duschen. Jag har faktiskt även en annan grej i görningen, men den tänkte jag nog vänta lite med att berätta något mer om. Ska klura lite mer på det hela.

Iallafall så kommer både Bill & Bull och Om Gud Vill att dyka upp på Spotify inom kort. Ge det en månad så är det uppstyrt. Det kommer även att finnas tillgängligt via iTunes och lite andra digitala tjänster för den som känner att den vill köpa loss nåt i efterhand. Störst I Duschen och våra kommande projekt kommer även dom att finnas tillgängliga att köpa/lyssna på (itunes/spotify) men självklart kommer jag även att släppa det på bloggen, helt gratis.

Angående de gamla släppen så jobbar jag lite på det. Får se hur det blir med dom.

Jag har varit ganska skeptiskt inställd till både Spotify och liknande tjänster, men om det är där folk vill lyssna på sin musik så får man väl servera dom på plats.
Dessutom så vill jag kunna erbjuda er fler möjligheter. Det finns uppenbarligen folk som vill supporta sina artister genom att köpa musiken.

Hur som helst.

Vill man köpa musiken - kanon. Vill man streama - kanon. Vill man ladda ned den gratis - kanoners. Bara ni lyssnar så är det all gravy för mej!

Angående Störst I Duschen så har Roffe Ruff välsignat oss med en monsterrefräng. Med andra ord så har låten Rökringar nu alltså Uppsala, Stockholm, Malmö och Göteborg på sig. Jävligt trevligt!

lördag 6 februari 2010

Don't make me go pop the trunk on you.

Udda. Jag gillart. Pst som tipsade mej såklart.

Mixtapet har ett par skitfeta låtar och några strölåtar. Värt att kolla in.

Yelawolf - Trunk Muzik (mixtape)
http://www.refinedhype.com/mixtapes/yelawolf-trunk-muzik/yelawolf-trunk-muzik.zip

Talibanen Kweli

Ikväll så besöker Talib Kweli Uppsala Konsert och Kongress (UKK).

#Kalla i Uppsala?

Ses vi i dimman?

torsdag 4 februari 2010

Väsby, vad händer!!!!!!?


Den mäktiga Mr. Mäki af Salong65. Gadd av MördarMörten.

Intervju

Organism12

Johan Hellqvist, tidigare känd som Organism 12, går nu under namnet Organismen och är en svensk veteranrappare från Luthagen i Uppsala. Han har varit aktiv artist sedan -98 och han har varit medlem i flera olika grupper. I somras släppte han sitt tredje soloalbum, ”Om Gud Vill och Vädret Tillåter”.


När ”Om Gud Vill och Vädret Tillåter” släpptes i höstas var det nog ingen trogen lyssnare som inte reagerade på att Johan släppt en skiva som skilde sig markant från de två tidigare. Johan påstår att när han släppte sin första skiva, ”Bakom kulisserna”, så blev den mottagen på ett visst sätt. Och när han släppte sin andra skiva, ”Petar på döda saker med pinnar”, reagerade folk minst lika starkt som nu. De reagerade på att skivan inte alls lät som ”Bakom kulisserna” men fem år senare var ”Peta på döda saker” det absolut bästa han någonsin gjort. Han tvivlar inte en sekund på att exakt samma sak kommer att hända med den senaste skivan.

Läs mer: http://www.gucamole.se/?p=751

onsdag 3 februari 2010

tisdag 2 februari 2010

Okwerdz vs. Hollow Da Don

Här är den. Jag har inte hunnit titta på den själv än.

Bildkvalitén blir bättre under dagen då dom precis har laddat upp klippet.

Vem vinner?

"Jag rör mej tji en millimiiiter"

Öris har varit här uppe sen i torsdags. Sedan dess har vi hunnit med ett sjuhelvetes festande, Manifestgalan, skrivit en massa låtar och spelat in. En av de mest kreativa helger på länge. Bara i söndags skrev vi tre låtar, snudd på fyra. För att sen igår sticka till en av de grymmaste studios som man kan hänga ut och spela in i - Level 8. Shout outs till Tony och Change!

Hur som helst så lades vokalerna till 5 låtar igår, bland annat en låt med Ison. Så med dom låtarna har vi nu 9 originalspår klara och ett par versioner. Vad sägs om:

Det Bästa Året feat. Avastyle (prod. Dj Large)

Springa feat. Profet och Marke (prod Profet)

Kunde Vart Värre feat Chords (prod. Tommy Black)

Sluta Jävlazzz (prod. Dj Large & Avastyle)

På't Igen (prod. Spydah)

Rökringar feat. Ison (prod. Tommy Black)

Just Nu (prod. Dj Large)

Om Jag Tji Kommer Hem Inatt feat. Marke (prod. Agonist)

En Back Vinyl (prod. Tommy Black)

Det börjar tammefan arta sig. Och allt detta är gjort på två sessions i stort sett.