fredag 26 juni 2009

Om Gud Vill Och Vädret Tillåter - UTE NU!

"För jag måste va ärlig, måste måste bara va det, måste följa den vita kaninen nu vart den än tar mej"

Dessa är några av de första orden som hörs när du spelar Om Gud Vill Och Vädret Tillåter, och dom summerar hela albumet i ett djupt andetag.

Det är ett album som handlar om att växa upp som artist samt att växa som människa, även om att följa sin kreativitet vart den än tar en. Om Gud Vill Och Vädret Tillåter är en sammanslagning, en fusion skulle det kunna kallas, av erfarenheter och motgångar men
även av kärlek och förakt – på vinst och förlust. Ingredienser som kantrar stigen för vilken, snart 30-åring, som helst.

Jag och Dj Large vill tacka er för ert tålamod och det är med öppna armar vi ger er min tredje fullängdare i samarbete med The Pirate Bay.

"Om Gud Vill Och Vädret Tillåter"
https://thepiratebay.org/special/2009omgudvill.php

http://www.zshare.net/download/61677267172704fb/

https://thepiratebay.org/

-
Besök gärna http://nyheter24.se/noje/gatuplan/organismen och kommentera. Bloggen fortsätter där.

måndag 22 juni 2009

söndag 21 juni 2009

Angående den pågående bloggflytten

Ser att folk har påpekat att det är en bloggflyt pågång och att det är en "kommersiell" sida. Angående det och kommentarerna i det tidigare blogginlägget så är det såhär.

Jag skulle förstå om det var min musik som blev kommers och började handla om rakhyvlar och hotell som annonserna på Gatuplan pekar på. Men nu är det bara en plats som jag ska prova att skriva på. Jag är ingen bloggare liksom, jag är musiker(!), som ger bort min musik helt gratis och som får en chans och "sätta upp en reklamlapp" för min musik på en av Sveriges mest välbesöka nyhetssiter.

Dessutom så kan jag tjäna en slant på att ge bort musiken gratis, vilken av dom andra rapparna där ute gör det? Vore dumt att inte prova på om det funkade! Hälften av folket där ute sitter och lyssnar på Spotify där dom får reklam mitt i(!) lyssningen, här är det på sidan där jag skriver.

Tror ni känner mej bättre än så.

Jag uppskattar verkligen engagemanget, men ha lite tålamod, det här kan gynna oss alla.

lördag 20 juni 2009

Gatuplan

Hoppas att ni överlevde midsommar. Det såg mörkt ut för mej ett tag, men det ordnade upp sig.
Jag har ju pratat om en bloggflytt. Allt är inte helt klart än, och jag har inte riktigt klurat ut allt det tekniska, men om ni vill gå in och se en smygstart, så har ni adressen här:

http://nyheter24.se/noje/gatuplan/ - där har du hela nya bloggligan.

http://nyheter24.se/noje/gatuplan/organismen - där har du min blogg, som jag kommer gå över till inom kort.

Lägg jättegärna en kommentar och spara ett bokmärke på dirrrekten för det kommer hända stora saker, tro mej!



tisdag 16 juni 2009

Skiten ska ut sa jag!

Imorgon spelar jag och Large på klubb Solid i Västerås. Kommer riva av lite nya låtar och givetvis ett par klassiker. Den som är sugen på en Monsterspliffar t-shirt, kommer kunna inhandla en sån av av mej på plats.

Innan jag och Large ska spela så sticker vi förbi Vladi, mannen som mastrar albumet. Så med största sannorlikhet så blir vi klara med allt på onsdag. Sen till helgen så får jag omslaget och texthäftet med alla bilder av Björne. Med andra ord, Om Gud Vill Och Vädret Tillåter, kommer finnas tillgängligt för gratis nedladdning på Pirate Bay, nån gång under nästa vecka, medans jag befinner mej i Amsterdam. Jag återkommer med ett exakt datum såfort jag vet.

Påtal om Pirate Bay så sänder P1 och P2, i början av juli, en radiodokumentär som heter Från Platon till Pirate Bay. Jag medverkar i diskussionen och snackar lite om versioner och upphovsrätt. Om det är något som intresserar dej så har du datumen här:

Program 1: Får man stjäla andras musik?
P2 29 juni 12:30
P1 4 juli 23:07 (repris)
P1 5 juli 15:03 (repris)

Program 2: Vad är ett verk?
P2 6 juli 12:30
P1 11 juli 23:07 (repris)
P1 12 juli 15:03 (repris)

Program 3: Hur ska man ta betalt för musik?
P2 13 juli 12:30
P1 18 juli 23:07 (repris)
P1 19 juli 15:03 (repris)

Mer om bloggflytten när det börjar dra ihop sig.

söndag 14 juni 2009

Prylar på g.

Lever ni?

Söndagen har kommit och slagit ned som en blixt och vad ska man göra? Här i Uppsala har det snart regnat oavbrutet i tre dygn. Jag menar, Gud tillåter inte ett shit för tillfället.

Just nu håller vi på och går igenom mastringen på plattan. känns jävligt skönt att ha alla låtar färdiga. Så vi är i rullning iallafall.

Förutom det, så ser statistiken för bloggen ut så här (i runda slängar).

1 månad - 12.000
2 månader - 15.000
3 månader - 22.000
4 månader - 24.000

Inte alls illa. Uppenbarligen är det lite folk som håller ögonen på en.

Under veckan kommer dock den här bloggen att läggas på is och fortsätta på en annan plats tillsvidare, i utbyte mot support och större exponering. Inget annorlunda, bara en ny webb-adress. Jag hookar er med all info när det börjar bli dags. Gatuplan, what's up?!

Yayo.se skrev även några varma ord om mej häromdagen. Den hittar ni här:

Håller även på och försöker styra upp en releasefest i Uppsala för albumet. Uppsala stand up!

Måndag den 22:a sticker jag och Bokis (mannen jag hade myrfarmen med), till Amsterdam. Jag kommer vara beväpnad med kamera, dator och twitter, för en full rapportering. Så är det nån som bor i Amsterdamski, hojta på mailen så kör vi!

Tills vi hörs igen då...



torsdag 11 juni 2009

AFC - Inatt

Ni vet kanske att jag för några veckor sedan var på videoinspelningen till nya AFC singeln Inatt.

Jag filmade lite smått och gott bakom kulisserna. Om ni missade det så kan ni kolla här.

Nu har iallfall singeln släppts, den snurrar redan på radion, och videon kan ni kolla på här. 



Yours truly dyker självklart upp när Uppsala är i huset!

Vad fan händerå?

Tomma Ord klickade in på 4000 plays/nedladdningar på nolltid. Det måste man ju se som nån typ av framgång. En polare sa att han såg när den släpptes, och två minuter senare hade den över 200 plays. Inte illa pinkat.

Ametist skrev även ett par ord angående Tomma Ord på sin blogg. Även om att jag är med i gratistidningen City som kommer ut nästa torsdag, 18:e juni alltså. Tror den finns i Stockholm och Malmö. Nån stad till har jag dock för mej att det var.

Läs vad Ametist skrev här:

Det finns dessutom en intervju med mej, upplagd på Streetcultures hemsida. Intervjun hittar ni här: http://www.streetculture.se/intervjuer/organism12.php

I förra veckan hookade jag även upp med Calle Fleur, som gjorde en intervju med mej till nästa Kingsize nummer. Tror tidningen kommer i slutet av juni. Förhoppningsvis kommer albumet i samma veva.

På tal om albumet, så har vi fått ett par av bilderna till texthäftet. Det ser otroligt fett ut. Om ni besöker bloggen ofta kanske ni har sett bilden till höger, den med Tomma Ord länken. Det är iallafall bilden till låten. Annars har ni den här.


Än en gång är det så klart Björne Bergström som står för mästerverket.

Hörs snart igen.

måndag 8 juni 2009

Det som filmades i fredags på Metropol 93.8

Om ni missade intervjun hos Ametist i fredags, så kan ni kolla på det vi filmade nu. Det blev dryga 22 minuter, så om ni är nyfikna på att veta lite mer om albumet och har en liten stund över, så är det här det perfekta tillfället att slå två flugor i en smäll.

Del 1



Del 2



Del 3


fredag 5 juni 2009

Tomma Ord - UTE NU!

För er som missat dagen, så är det såhär.

Besök Ametists blogg och ladda ner "Tomma Ord" och sprid den till alla ni känner.

Om ni missade intervjun så kan ni lyssna här!

Ikväll spelar Large i Uppsala, på Queen, som är gamla Fredmans Pub. 

Kom och ta en bira vetja!

torsdag 4 juni 2009

Imorgon @ Metropol - Ågren, i egen hög person.

Imorgon är jag hos Ametist som sagt och snackar om albumet. Vi kommer även premiärspela låten Tomma Ord, som är andra singeln tagen från Om Gud Vill Och Vädret Tillåter. Låten kommer under sändning att dyka upp på hennes blogg, så om ni vill va först med att införskaffa den, lyssna på programmet, så hör ni när den släpps!

Här har ni en länk till en pop-up radio så ni kan lyssna live. Välj automatiska inställningar om den frågar.

Ametists blogg hittar ni här:

-
Ikväll ses vi på Clap To This i Uppsala!

Tut-tut baby, tut-tut...

tisdag 2 juni 2009

Tomma Ord (feat. Avastyle) - släpps på fredag!

På fredag så medverkar jag hos Ametist, på hennes Kärleksattack På Svensk Hiphop. 

Vi kommer snacka lite om mitt uppkommande album, samt premiärspela låten Tomma Ord, som är producerad och gästas av Avastyle. Låten kommer efter att den spelats dessutom finnas för gratis nedladdning på Ametists blogg som ni hittar här: blog.mtv.se/ametist

Förutom det så kommer även Large att vara i studion och spela musik under programmets gång. Så håll i er, nu ska det bli åka av.

Ni som bor i Uppsala och har kårleg och inte kan hålla er och vill höra låten tidigare, kan ta sig till Clap To This på torsdag, där den kommer framföras live.



måndag 1 juni 2009

Let's do work son!

Måste först passa på och säga tack till alla som var på spelningen i lördags. Vi provade fyra nya låtar från plattan och responsen var otrolig. Helt sjukt med tanke på att ingen hade hört nån av låtarna tidigare, men ändå var alla med på allt som om vi körde klassiker. Jag hade fan gåshud själv på ett par av låtarna.

Om allt går som det är tänkt så släpper vi en låt nu på fredag. Men jag återkommer strax om den!

På torsdag så är det Clap To This (Uppsala) för sista gången och Ison & Fille spelar där. Jag kommer även smyga upp... kanske får ni som är där höra en ny låt från Om Gud Vill...

Förutom det så tänkte jag lämna er med ett klipp från i lördags. Det är lite innan spelningen och lite efter. Rapparen Queff blir även uppringd och ställs till svars för sin twittring! Pårom ba' Larran, pårom!